Damir Dizdarević - upravljajte smart karticama pomoću Forefront Identity Managera

Damir Dizdarević - upravljajte smart karticama pomoću Forefront Identity Managera

Sala 46

10:20 - 11:20h

Implementacija smart kartica u poslovnim okruženjima, pored internog PKI sistema, zahteva i kvalitetno rešenje za upravljanje i praćenje životnog toka svake kartice. ForeFront Identity Manager u svom Certificate Management modulu obezbeđuje celovito rešenje za implementaciju, izdavanje, upravljanje i praćenje kompletnog toka rada svake smart kartice. Ovo predavanje bavi se praktičnom implementacijom i upotrebom ovog proizvoda.

O ovome nam iz iskustva koje je stekao tokom više od 15 implementacija Forefront Identity Managera priča Damir Dizdarević.

Damir Dizdarević je diplomirani matematičar-informatičar, i radi kao menadžer MS CPLS edukacionog centra u kompaniji Logosoft d.o.o.,te kao predavač i autor MOC kurseva. Pored toga, radi i kao sistem dizajner za kompleksnija enterprise okruženja. Osnivač je i voditelj bosansko-hercegovačkog Microsoft Community-a. Sa Microsoft server platformama radi već zadnjih 18 godina, a posebno se specijalizirao se za Windows Server, Exchange Server, Security, mobilna i virtualizacijska rešenja.

Za doprinose u prenošenju znanja o Microsoft server proizvodima, rad u community-u te veliki broj održanih predavanja, Microsoft mu je prije 7 godina dodijelio status Most Valuable Professional – MVP, a nosilac je i velikog broja tehničkih certifikata (MCSE,MCTS,MCITP,MCT) za Windows Server 2012, Exchange Server 2013 te Hyper-V. Redovno predaje i biva odlično ocijenjen na konferencijama u regionu kao što su MS Network, Microsoft Vizija, NT Konferenca, Windays itd. Na konferenciji Microsoft Sinergija u sedam prethodnih godina za redom bio je jedan od tri najbolja predavača po ocjenama publike. Jedan je od rijetkih predavača iz Evrope koji radi kao autor i recenzent oficijelnih MOC kurseva.

U prethodnoj i ovoj godini intenzivno je već par mjeseci angažovan na izradi serije oficijelnih kurseva za Windows Server 2012 i Exchange Server 2013. Pored toga, već 14 godina radi kao jedan od urednika BH Informatičkog magazina INFO, u kojem je do sada objavio preko 400 stručnih tekstova, a jedan je od rijetkih autora iz šireg regiona koji objavljuje i stručne tekstove u prestižnom Windows ITPro Magazinu (neki od tekstova su dostupni na : http://windowsitpro.com/author/damir-dizdarevic).

Vidimo se na Tarabici!

 

Admin