#Tarabica16 najava predavanja: Predrag Jelesijević - Načini realizacije infrastrukture za web hosting u Microsoft Azure platformi

#Tarabica16 najava predavanja: Predrag Jelesijević - Načini realizacije infrastrukture za web hosting u Microsoft Azure platformi

Predrag Jelesijević radi u Računskom centru Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu gde je poslednjih 7 godina na poziciji sistem administratora i predavača u Мicrosoft akademiji Elektrotehničkog fakulteta. Jedan je od lead-ova ITPro Serbia korisničke grupe i sa kolegama koordinira rad Microsoft community-ja u Srbiji. Microsoft mu je ove godina dodelio status Most Valuable Professional – MVP, a nosilac je i velikog broja tehničkih certifikata. Po struci je dip. ing. Elektrotehnike.

Načini realizacije infrastrukture za web hosting u Microsoft Azure platformi

    Infrastruktura za hostovanje web sajta, zavisno od toga kakav sajt hostujemo i koliko korisnika imamo, može biti vrlo jednostavna ali i vrlo kompleksna. Iimplementacije load balansera, velikog broja instanci na kojima se sajt hostuje kao i druge tehnike visoke dostupnosti (klasterizacije servisa i slično) su nam načini da podatke sa našeg sajta učinimo uvek dostupnim krajnjem korisniku, pa i u slučajevima kada se broj krajnih korisnika naglo povećava. Ali realizacija ovaknih servisa zahteva resurse, vreme, i mnogo rada. Pored visoke dostupnosti vrlo nam je bitno da naša infrastruktura bude zaštićena od malicioznih korisnika koliko je god to moguće.
        Tokom sesije ćemo videti na koji način možemo da iskoristimo široku paletu servisa koje nam nudi Microsoft Azure i kako primenjujući te servise da realizujemo hosting infrastrukturu kao skalabilno rešenje koje je spremno da odgovori na sve buduće zahteve povećanja opterećenja.

Više informacija na sledećem linku:
http://tarabica.msforge.net/Session/Details/1207

Admin