Katalin Georgiu i Windows Embedded 8 Handheld SDK

Katalin Georgiu i Windows Embedded 8 Handheld SDK

Katalin GeorgiuMicrosoft je 13. decembra 2013 objavio Windows Embedded 8 Handheld SDK koji omogućava razvoj Modern UI aplikacija za industrijske handheld uređaje.

Na ovom predavanju ćmo videti šta novo donosi Windows Embedded 8 Handheld OS i kako da programiramo aplikacijekoje treba da rade na tim uređajima.

Catalin Gheorghiu je solution architect iz Rumunije. Strast prema tehnologiji je započela pre nekoliko decenija, od računara koji su koristili bušene kartice, i prerasla je u profesiju. Ima više od 15 godina iskustva u razvoju rješenja, posebno na Microsoft tehnologijama i u vrlo zahtjevnim okruženjima- pri čemu se trudio da tu tehnologiju koristi na inovativan način.Trenutno je zainteresiran za razvoj za mobilne platforme i za cloud platforme. Pored bavljenja razvojem i arhitekturom, radi i kao trener i konsultant.

U slobodno vremenu član je tehničkih zajednica, doprinosi svojim tekstovima i blogovima na nekoliko korisničkih grupa (MrSmersh), drži predavanja svuda po Balkanu i lider je RONUA korisničke grupe u Temišvaru.

Od 2011, svake godine mu je dodijeljena Microsoft MVP nagrada, a od 2012 Nokia mu je dodelila nagradu Nokia Developer Champion.

Vidimo se 5. aprila na Tarabica # IT Conference Belgrade!

Admin