#Tarabica16 najava predavanja: Omar Kudović - "Skype For Business ::: Cloud PBX & PSTN"

#Tarabica16 najava predavanja: Omar Kudović - "Skype For Business ::: Cloud PBX & PSTN"

Zaposlen u Microsoft BiH na mjestu PSE Solutions Manager. Posjeduje iskustvo preko 15 godina, u kojem je većinu vremena proveo na instalacijama i integracijama Windows Server, Exchange Server i OCS, Lync / Skype4B platformi. Posljednjih nekoliko godina aktivno radi na raznim projektima implementacije riješanja za Lync Server 2013 / Skype For Business / Exchange u poslovnom okruženju. Svoja iskustva predstavljao je na Microsoft Network, Microsoft Community Conference, Microsoft TechDays, KulenDayz, Microsoft Indeed Bulgaria, ATD i Sinergija konferencijama. Također je aktivan član MS Community BiH i lider "NewOffice" user grupe. Od 2013. tri puta nagrađen od strane Microsoft s MVP titulom za Skype For Business. Vodi i uređuje blog o Lync Server / Skype For Business (http://kingdomoflync.wordpress.com) i pasionirani ljubitelj Hi Fi, vina, muzike i rockabilly kulture.

Skype For Business ::: Cloud PBX & PSTN

Zbogom telefonima na žicu! Zbogom čekanju u redovima da bi dobili telefonski broj! Zbogom gomilanju papira za novi pretplatnički broj!

A šta je zamjena?

Iako je Lync Server u svoje obe verzije postavio veoma visoke standarde na polju komunikacija, Skype For Business je otišao korak dalje. Predstavljanjem novih mogućnosti, koje nam dolaze kroz Office365 E5 plan Skype4B postaje lider na polju komunikacija. Kao doprinos ovom uspjehu, Microsoft je predstavio novu opciju, Cloud PBX. Šta je novo u Skype4B 2015 na E5 planu i kako se Cloud PBX integriše u sistem? Kako se postavlja u enterprise okruženje i koje su prednosti implementacije Cloud PBX kroz O365 E5 plan. Pored ovoga tokom predavanja ćemo pričati i o Microsoft PSTN opcijama i šta nam novo donose, te kako sve to izgleda u kombinaciji s Cloud PBX, te kroz demo prikazati kako se to sve konfiguriše. Pokušajmo zajedno tokom predavanja da dođemo do odgovora na pitanje: Da li nam trebaju više telefoni s žicom? Za one najvrijednije na predavanju, kao i uvijek do sada, slijede nagrade!

Više informacija na sledećem linku:
http://tarabica.msforge.net/Session/Details/1181

 

Admin