Omar Kudović - nekoliko reči o Tarabici

Omar Kudović - nekoliko reči o Tarabici

U susret konferenciji "Tarabica 17", pročitajte šta je Omar Kudović, Microsoft MVP za oblast Office Servers and Services i jedan od najkompetentnijih stručnjaka za Skype for Business u regionu, rekao o "Tarabici":

Nisam nikada bio neki veliki ljubitelj muzike Zdravka Čolića. Priznajem ga kao velikog izvođača, kao veoma dobrog šoumena. Čak sam na njegovom koncertu u Zagrebu upitao svoju kćerku, da li je pjesma „Gori vatra“ neka nova, jer je nisam čuo? Dobio sam veoma čudan pogled nazad.

Prije svega, postaviću pitanje. Zašto je Microsoft Community bitan? Odgovor je, siguran sam različit od osobe do osobe. Uvijek postoje oni, koji su, većinom, nesvjesni svoga uticaja na druge, već iz prave pasije, ljubavi prema tehnologiji, pokušavaju da to prenesu na druge. Upravo te osobe prave velike pokrete i imaju mnogo uticaja na druge okolo sebe. Takve osobe se uvijek trude da naprave iskorak, da približe tu ljubav drugima. I to nije lagan posao. Ta ljubav, pasija, oduzima vrijeme, ali nema ništa vrijednije nego kada znate da ste prenjeli znanje nekom drugom. Jer to je ono što Vam niko nikada ne može oduzeti. Upravo iz te ljubavi i jeste nastala konferencija, veoma interesantnog imena, #Tarabica. Ne znam ko je kreator imena, ko je vlasnik (nadam se da ćemo to saznati na otvaranju ovogodišnje konferencije, na Keynote sesiji J )?

Konferencije ovog tipa uvijek su veliki magnet za publiku, jer se posjetioci osjećaju dosta slobodnije, dosta opuštenije, a pri tome znaju da je kvalitet predavanja veoma visok. Jer nema puno prilika tokom godine da na jednom mjestu možete da vidite najbolja tehnološka predavanja, najboljih predavača iz regije. Raspored predavanja je veoma težak zadatak za organizatore i uvjerio sam se više puta u takvo nešto. Svjedok sam izlazaka u pola predavanja, da bi se stiglo na drugo predavanje, jer ovamo priča Nenad, a tamo Damir, a pored njih Aca Powershell i Luka. I onda u tom trku možete da sretnete Romea i Lulu, kako odlaze od sale do sale i provociraju predavače svojim upadima. I to su te sitnice, koje ostanu duboko upisane u sjećanja i koje možete da vidite samo na ovakvim konferencijama.

#Tarabica ove godine dolazi u pravi momenat. Veoma puno novih stvari za ispričati, veoma puno noviteta za pojasniti, tips & tricks iz kuhinja najboljih IT stručnjaka iz skoro cijele Evrope. I to sve na jednom mjestu, na jednoj lokaciji. Organizatori (neću ih nabrajati, da ne bih koga zaboravio), potrudili da Vam ovogodišnju konferenciju učine veoma zanimljivom po sadržaju. Ukoliko se bavite IT u bilo kojem obliku, ovo je konferencija na kojoj morate biti prisutni. Mjesto na kojem možete dobiti odgovore na svoja pitanja. I zato Vas ohrabrujem da budete veoma aktivni, da pitate predavače, da dajete komentare, jer je to pravi put do sticanja znanja. Jer #Tarabica je upravo to ... „meeting point“ svih osoba koji dijele ljubav prema tehnologiji. Zato je dobra konferencija, zato sam i ponosan što sam dio iste od početka, zato cijenim sve koji stoje iza ovog #. Prijavite se na konferenciju i vidimo se tamo.

Zašto sam ovaj tekst počeo s Zdravkom Čolićem? Odgovor je veoma jednostavan. April u Beogradu je rezervisan za #Tarabica 2017. Vidimo se prijatelji!

Omar Kudović

Admin