How to write great JavaScript code (for C# programmers)

Nikolić Stanko

Ostali podaci

Web development
200
Na našem
09:30 - 10:30
005

Opis predavanja

Razvoj modernih aplikacije zahteva poznavanje JavaScript-a. C# programeri uglavnom mrze JavaScript, najčešće s razlogom. Međutim, van Microsoft ekosistema, JavaScript je prethodnih godina strahovito napredovao, i postao jezik na koji se može osloniti i koji se može čak i zavoleti :) Iako većina Microsoft developera JavaScript koristi kroz stil koji je stigao sa jQuery bibliotekom, danas, uz pomoć Node.js, Webpack, module, task runner-a i naravno VisualStudio Code, JavaScript development je neka druga priča.

Na predavanju će biti predstavljene najbolje funkcionalnosti novog EcmaScript standarda, način na koji vam nove verzije mogu poboljšati development, testiranje ali i deployment vaših FrontEnd aplikacija. 

Na kraju, videćemo kako Microsoft alati izlaze u susret novim trendovima iz JavaScript sveta.

Stanko Nikolić dipl. inženjer elektrotehnike, Visual Studio and Dev Technologies MVP. Profesionalno se bavi implementacijom savremenih softverskih rešenja i istraživanjem novih tehnologija. Najviše se bavi Microsoft tehnologijama i redovan je predavač na Microsoft konferencijama i skupovima. Radi kao projektant na nekoliko najvećih Windows Phone i Cross-platfrom projekata u Srbiji.

BITS IT Solutions

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.