Kako prekoračiti sa objektno-orijentisanog na funkcionalni stil uz C# 8, bez suza

Horvat Zoran

Ostali podaci

Desktop Languages, Frameworks, Developer Tools, Game Develpment, UX, IoT, Azure PaaS
300
Na našem
12:00 - 13:00
047

Opis predavanja

Još od uvođenja funkcija višeg reda, lambda izraza i LINQ-a, programski jezik C# ne prestaje da olakšava funkcionalno programiranje. Prednosti su dobro poznate: kraći razvoj, manje grešaka, lakše održavanje i testiranje. Zašto onda svi programeri jednostavno ne pređu sa objektno-orijentisanog na funkcionalni stil? Razloga je mnogo, reći ćemo samo jedan: vidimo timove koji nikada nisu pošteno primenili ni objektno-orijentisani stil, pa iz takve perspektive funkcionalni stil predstavlja nedostižnu, čak nepotrebno komplikovanu apstrakciju. Na ovom predavanju prikazaćemo nekoliko tehnika koje omogućava C# 8, koje učvršćuju objektnu paradigmu i olakšavaju napredovanje ka modernom funkcionalnom programiranju. Kao bezbroj puta do sada, videćemo da je najbolji objektno-orijentisani kod - funkcionalni kod.

Osnivač i glavni konsultant u Coding Helmet Consultancy s.p.r.l., autor više kurseva na pluralsight.com i udemy.com, stručnjak za arhitekturu i dizajn softvera, nezavisni predavač i trener. Zoran Horvat ima skoro 20 godina iskustva u razvoju softvera. Od 2014. je i autor na pluralsight.com gde trenutno priprema niz video kurseva iz oblasti objektno-orijentisanog i funkcionalnog dizajna. Aktivan je među domaćim i stranim firmama gde redovno održava treninge i radionice za timove.

 

Coding Helmet s.p.r.l.

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.