Konfiguracija MS Teams u detalje (Admin portal, MS Graph, Teams PowerShell)

Kudović Omar

Ostali podaci

SharePoint, Office 365 & Enterprise Social
300
Na našem
10:45 - 11:45
001

Opis predavanja

Microsoft je prije nekog vremena predstavio potpuno novu administratorsku konzolu za upravljanje MS Teams preko Office365 / Microsoft365 pretplata. Upravo na ovom, bez slajdova, predavanju imate priliku da vidite kako i bezbjedno postaviti MS Teams kao centralno kolaboracijsko mjesto u Vašoj kompaniji. Kroz predavanje ćete imati priliku da vidite detalje oko konfigurisanja pravila, polisa, administracije preko Admin panela i uz pomoć novog Team PowerShell? Također ćete imati priliku da vidite nove opcije koje su dostupne za upravljanje i kontrolu MS Teams preko Microsoft Graph platforme. Predavanje će pokriti tri segmenta:
- Upravljanje i konfiguracija preko Admin portala

- Administracija uz pomoć Teams PowerShell

- MS Teams i Microsoft Graph

Ukoliko Vas interesuje administracija MS Teams, ovo je predavanje za Vas. Vidimo se ...

 

 

Posjeduje iskustvo preko 15 godina, u kojem je većinu vremena proveo na instalacijama i integracijama Windows Server, Exchange Server, Skype4B i Office365 platformi. Posljednjih nekoliko godina aktivno radi na raznim projektima implementacije riješanja za Skype For Business / Exchange u poslovnom okruženju, s velikim fokusom na cloud riješenja (Office365 / Azure). Svoja iskustva predstavljao je na Microsoft Network, Microsoft Community Conference, Microsoft TechDays, KulenDayz, Microsoft Indeed Bulgaria, WinDays, ATD i Sinergija konferencijama. Također je aktivan član MS Community BiH i lider "NewOffice" user grupe. Od 2013. pet puta nagrađen od strane Microsoft s MVP titulom za Skype For Business / Office365. Vodi i uređuje blog o Lync Server / Skype For Business (http://kingdomoflync.wordpress.com) i pasionirani ljubitelj Hi Fi, vina, muzike i rockabilly kulture.

SYS Company d.o.o. Sarajevo

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.