Mnoštvo starih Excel izveštaja, a Power Query sam

Ogar Dragoslav

Ostali podaci

Data Platform & Business Intelligence
300
Na našem
14:00 - 15:00
046

Opis predavanja

Kvazi rimejk filma Kill Them All and Come Back Alone.

Film je nastao mnogo pre nego što su se mnogi od vas rodili (1968), ali ova sesija će biti apsolutno savremena verzija sa istim ishodom. Sadržaj će, naravno, biti drugačiji.
Cilj je jednostavan: mnoštvo starih, neupotrebljivih i poluupotrebljivih excel izveštaja pretočiti u lako održiv, izveštajno upotrebljiv skup podataka. 

 

 

Dragoslav Ogar je direktor/konsultant/predavač preduzeća A4ATCP d.o.o. Beograd, koje je zvanični Microsoftov partner. Ima više od 30 godina praktičnog i teoretskog iskustva u informacionim tehnologijama. Po zvanju je profesor matematike. Poseduje desetak zvaničnih MS titula od kojih je verovatno najznačajnija MVP for SQL Server.

Kao Microsoftov trener (punoletan), održao je više od 80 MOC-ova i preko 15.000 časova. Danas, najčešće pravi sopstveni materijal (vežbe i primere) za konsultacije i radionice.

Dragoslav je najčešće nagrađivani predavač na Microsoftovim konferencijama u Srbiji. Na četiri međunarodne Microsoftove konferencije (Sinergija 04, 06, 10, 11 i 13), nagrađen je kao jedan od tri najbolja predavača.

Osim tema iz SQL Server oblasti, omiljene teme su mu i Entity Framework, OData, MVC i SOLID.

A4ATCP

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.